Anlita journalisten och kommunikatören Maria Lindqvist

Locka turisterna med hjälp av Influencers, Journalister och Bloggers

Har ni provat att locka turisterna med hjälp av Influencers, Journalister och Bloggers för att locka turisterna. Inte? Vi guidar dig hur, vad och varför.

Så kan du locka turisterna med hjälp av Influencers

Att skapa samarbete med en influencer är ofta dyrt men kan vara lönsamt. Titta inte dig blind på hur många följare som influencern har – det är viktigare att hon /han når rätt målgrupp. Träffa och diskutera samt följ influencern ett tag för att se om hon/han har samma värderingar som dig. Diskutera hur ert budskap ska förmedlas, med vilka ord, i vilken kontext med mera.

Så lockar du turisterna med hjälp av Journalister

Försök bygga upp ett nätverk med journalister som är vana att skriva om resor och turism. Informera och låt de ta del av en mediasida på er hemsida alternativt nyhetsrum. Skicka regelbundna nyheter och inbjudningar till journalister. Behandla alla journalister lika, både från små och stora medier, likadant. Journalister älskar personliga öden/historier. Lyft gärna upp en person i din verksamhet.

Vi som jobbar på ToCom har lång erfarenhet av att arbeta som resejournalister. Läs mer om oss här!

Så kan du locka turisterna med hjälp av bloggers

De flesta bloggare har det som sin fritidssysselsättning eller sidoarbete. Men det finns en hel del bloggers som är professionella. Bloggaren behöver inte blogga om resor och turism- huvudsaken är att bloggaren har samma målgrupp som din verksamhet. Viktigt är också att kolla på vilket språk och attityd bloggaren har så att det stämmer med din verksamhets värderingar.

Bloggers inom turism

Varför har du att vinna på att anlita en Influencer eller Blogger?

En Influencer och en Blogger arbetar med att få sina följare att känna – detta måste jag ha / uppleva. Många vill göra det som en Influencer gör – har en Influencer bott på ditt hotell och visar det – ja, då vill alla följare göra detsamma. En Influencer är en inspirationskälla för många.

Vill du ha hjälp att hitta rätt blogger eller influencer för din verksamhet? Vill du har hjälp att nå resejournalisterna?

Kontakta oss idag och berätta om dina behov.